Hjem > Ved dødsfall > Hentetjeneste – dødsfall utland

Hentetjeneste – dødsfall utland

Ved dødsfall i utlandet kan vi hjelpe deg med å få sendt kiste eller urne tilbake til Norge. Utenriksdepartementet dekker ikke slike kostnader. Det vil derfor være nødvendig å ta en telefon til avdødes forsikringsselskap som ofte kan bistå med det økonomiske. Om avdøde var på reise eller var bosatt i landet vil også ha betydning for hva slags rettigheter man har. Ta kontakt med lokal politi, avdødes forsikringsselskap og begravelsesbyrå så får dere den hjelpen og informasjonen som er nødvendig. Vi gir råd og veiledning vedrørende utfylling av diverse forsendelsesdokumenter ved transport.

Hva gjør du hvis du opplever dødsfall i utlandet?

  • Ta kontakt med lokalpoliti eller lokale myndigheter. Norske myndigheter vil så bli varslet om dødsfallet.
  • Ta kontakt med avdødes forsikringsselskap. Forsikringsselskapet til den avdøde kan bidra med kostnader til hjemsendelse av den avdøde, samt å kontakte lokale begravelsesbyråer for å bistå med hjemsendelse.
  • Ta kontakt med den norske ambassaden i landet. Dersom landet ikke har slik representasjon, så kontakt begravelsesbyrå som kan hjelpe deg å komme i kontakt med myndighetene.
  • Ta kontakt med begravelsesbyrå. Begravelsesbyråer kan bistå med praktisk info og gjennomføring av hjemsendelse av kiste eller urne.

Utenriksdepartementet dekker ikke kostnader for hjemsending av norske borgere som omkommer i utlandet. Kontakt derfor forsikringsselskapet som ofte kan bistå her. I tilfeller der den avdøde ikke har pårørende blir avdøde gravlagt i landet der dødsfallet inntraff etter deres lover og regler.