Gravferdsvakt

Gravferdsvakt

Hentetjeneste hele døgnet ved dødsfall, med nøytral bårebil.

Vakttelefon: 911 94 630

Gravferdsvakta – Henting av avdøde på sykehus eller institusjon


Ved dødsfall på sykehus flyttes avdøde først til stedets kjølerom. Mange sykehus har ofte et eget kapell i tilknytning til kjølerommet. Her er det også mulighet for å se avdøde. Gravferdsvakta sørger for videre transport på et senere tidspunkt.

Ved dødsfall på institusjon eller sykehjem med eget kjølerom, så er det personalet som forflytter avdøde til kjølerommet. I så fall kan avdøde hentes senere.

Enkelte institusjoner har ikke eget kjølerom og avdøde må derfor hentes på rommet. Etter avtale med deg og personalet på avdelingen vil vi bistå med henting til avtalt tid. Den avdøde flyttes til nærmeste sykehus eller mottakskapell. Mange institusjoner ønsker at hentingen skjer i kiste, og man må derfor velge hvilken kiste dere vil bruke.

Se våre kister ved å klikke på linken ved siden av: https://engesethbegravelsesbyraa.no/kister/

Du har anledning til å være med når avdøde hentes og om ønskelig følges til mottakskapellet.

Gravferdsvakta – Henting av avdøde i hjemmet


Kontakt nærmeste legevakt. Legen fyller ut dødsattesten, gir deg praktisk informasjon om hva som skjer videre og ber deg ta kontakt med et begravelsesbyrå. Dødsattesten må være utfylt før avdøde kan flyttes.

Avdøde transporteres vanligvis til kjølerom på nærmeste sykehus eller mottakskapell. Gravferdsvakta er en døgnåpen vakttjeneste og kan bistå med dette. I de fleste tilfeller henter vi på båre, og bringer avdøde til et egnet oppbevaringssted. Noen foretrekker at avdøde hentes med én gang, mens andre ønsker mer tid til avskjeden.

Ta kontakt gjerne for råd og veiledning.

Avdødes verdisaker og klær


Hvis dødsfallet skjer i hjemmet, blir verdisaker tatt av og lagt igjen der. Klærne avdøde har på seg følger vanligvis båren. Dette avtales med pårørende. Det er også mulig å sende med klær som avdøde skal ha på i kisten.

På institusjoner som sykehus og sykehjem blir verdisaker tatt av og lagt i institusjonens safe.

Disse kan hentes ut av nærmeste pårørende mot fremvisning av skifteattest.

Skjer dødsfallet ute, er politiet ofte tilstede, og verdisaker blir da sendt med båren.

67 90 40 69 Lørenskog
67 90 14 81 Lørenskog
48 100 888 Oslo